Sommar!

Sommaren har fortsatt här uppe i norr och hundarna har fortsatt sin simträning bakom båten! Jag skulle vilja ha sommar jämt! Jag och Salo har tagit några dagars ledigt från lydnadsträningen men igår tränade vi ett sökpass. Sökträningen var i en besvärlig ruta med tuff stening terräng. Tränade markeringar med fastrulle. Salo har tendens till skall när innan han tar rullen hos figurant och det kommer fram mer ju tröttare han blir. Det blev 4 markeringar och 2 tomskick och efter det var Salo jätte trött. Salo har det jobbigt när det är tuff terräng men det är bara att träna vidare på det!
 
Har varit i väg på lite bilresa under semestern och besökte mitt favortiberg i tornedalen en vacker kväll. Lite bilder på grabbarna i kvällsol blev det.
 
 
 

Lydnadsklass II

Jag hade anmält Salo till lydnadklass I på fredagens hemmatävling men eftersom vi fick ett förstaprs på förra tävlingen i lydnadsklass I så ändrade jag anmälan till lydnadsklass II. Så nu gällde snabbträning av ruta och fjärrdirigering som jag endast börjat med lite grann. Träningen har gått hyfsat jag bestämde mig för att starta och det resulterade i 164 poäng, ett förstapris och en andraplacering. Härligt!
Salo var ganska orolig på platsliggningen och fick där 8,5. Fortsatte sedan med 9 på fria följet! 10 på läggande oc inkallning. Rutan strulade lite och han stannade med 2 tassar utanför och betyget blev 5. 9 på apportering. På hoppet missade vi och det blev dk 8,5 och på fjärren nosade herren ganska mycket jag fick ge dk och betyget blev 7. 9 på helheten! Men lydnadklass 2 är avklarad och det känns riktigt kul att vi fortsätter ha bra betyg på friaföljet!
 
Nu blir det inga mer lydnadstävlingar i år utan vi får jobba på med treans moment under hösten och vintern! I nuläget blir fokuset på brukslydnaden för att kunna starta lägre klass framöver!
 
Har tränat sök två gånger under veckan med Salo och han har varit jätteduktig. Första passet gick han ca 150 meter i tuff terräng och var riktigt pigg och laddad. Andra passet var i stening, klippig terräng som han brukar ha svårt för men han fixade terrängen riktigt bra! 
 
Det är bara så kul att träna hund nu!
 
Har simmtränat hundarna ganska mycket bakom båt! Och det tycker vi alla är härligt under sommaren!
Tror jag bor på den bästa platsen alldels, alldeles nära mitt träsk <3
 
RSS 2.0