Gläntan.....

Har varit ledig idag och passade på att åka ut till Gläntan med grabbarna.Så härlig plats <3 Bilder från dagen följer :)
 
 
 
 
 
 
 
Salo, jo han kan sitta stilla ibland ;)
Bosco. Älskar så mycket hans uttryck <3
 
Grabbarna
 

Vandringspris......

Igår var det årsavslut på SCK norra området. Salo blev tilldelad vandringspriset för bästa allround collie i norr 2013. Han har varit den duktig liten hund i år :) Jag kan även tillägga att Bosco vann det priset 2008 och det är roligt att se hans namn på pokalen :)
I övrigt så fortsätter vintervilan någon vecka till. Ska försöka inviga sparken ikväll, hoppas Salo tycker att det ska bli lika skoj som jag :)
 

Året som gått.....

Lite förtidigt ska jag passa på att börja summer hundåret. Inga mer tävlingar eller utställningar är planerade under det som är kvar av året utan vi tränat och motionerar :)
 
Året började med att jag ställde grabbarna på en bruksutställning i Jokkmokk, Bosco blev BIR, BIR-veteran och BIS-2 veteran :) Härlig debut i veteranklass för den fina herren. Tyvärr enda utställningen som Bosco varit på under året då det har varit struligt med hans ben tyvärr :(
 
Salo började träna lydnad under årets första månader, hade tränat lite innan men pga av flera omständigheter så hade hans träning ej blivit det jag hade planerat. Han var i det närmaste otränad när vi började och han har under året gjort otroliga framsteg. Ganska snabbat satte jag upp målet att försöka starta appellen, lägre och lydnadsklass 1 under året. Detta mål har vi uppnått, tyvärr bröt vi lägre tävlingen men vi är i lägre klass! Som bonus till planen har vi även ett första pris i lydnadsklass 2. Nu ska vi jobba med lydnadsklass 3 momenten, lägre och högre momenten under vintern och viktigast av allt platsliggning.......
Salo har ju även flängt runt på lite utställningar och har fått 2 cert under året så nu är det bara bruksmeriten som saknas för championatet. 
 
Hundåret har varit riktigt bra och förhoppningen är att nästa blir ännu bättre!
 
Bosco♥
 
Salo ♥
 
 

Vinter, snö, kallt och dags för att gå i ide.....

Nu börjat det bli kallt och mörkt på riktigt. Vi har lite snö på backen och oftast minusgrader dygnet runt. Och jag konstaterar att detta inte är min årstid :(
Hundträningen ligger även den lite på is sedan några veckor tillbaka. Det har blivit mycket träning under hela året och vi avslutade säsongen med att starta lägre klass sök i november. Jag kände mig ganska osäker inför tävlingen då Salo haft besvär med att markera dolda figuranter under de sista träningarna innan tävlingen. Tävlingsdagen startade med platsliggning, vilket jag valde att avstå. Vi är inte färdiga ännu för att klara av en så lång platsliggning, måste träna mer och mer och mer på det. Nästa moment var budföring och det gick bra, fick 9-9 pga startskall. Sedan bar det iväg ut i skogen..... Och där händer det som jag var rädd för, Salo hittar den dolda figgen men markerar inte, han är tillbaka några gånger till figgen men tar inte rulle så då var den dagen klar. Jag var inte speciellt förvånad. Det kändes inte helt bra inför tävling och det som inte funkar på träning funkar ju aldrig på tävling. Men vi bryter ihop och kommer igen.
Helgen efter tävlingen så tränade vi sök och då lyckades han markera den dolda figgen utan besvär så det kändes bra. Nu vilar vi från söket fram till våren. Och startar lägre klass nästa år! 
Bosco han får simma en gång i veckan och verkar må riktigt bra av det. Annars myser han på och gör det han vill. Hänger med på det mesta och är god och glad. 
 
 
 
 
RSS 2.0