Nästan sommar nu!

Idag är första dagen det börjar kännas som att det kanske blir sommar ända. Termometerna har visat upp mot 17-18° och nu åtta på kvällen är det fortfarande 13°. Skönt är det!
 
Vi har tränat mycket de senaste veckorna. Har spårat några gånger med båda grabbarna och Bosco har varit riktigt duktig i spåret! Salo har dock fortfarande lite för hög näsa. Vi har tränat uppletande några gånger och Salo blir bättre och bättre på att komma in med föremålen. Sök har jag hunnit träna några gånger också med Salo och det har blivit både rena hitta-träningar samt markeringsträningar både med fast rulle samt med lösrulle. Två av sökträningarna var i riktigt stenig terräng och då har han helt klart lite besvär att ta sig framåt så fortsatt träning krävs. 
 
Lydandsträningen går framåt, förutom platsliggningen där Salo blivit riktigt osäker. Har varit oroligt, gnällig och skällig även när han legat själv men jag har jobbar mycket med det i olika miljöer och förhoppningsvis kommer det att ge resultat. Försöker få till vittingsapporteringen med Bosco men det går lite trögt. Han har fortfarande inte förstått att det är en pinne med vittring han ska ta men skam den som ger sig!
Annars så drömmer vi mest om sommar, sol och semester!
 
Badande grabbar förra sommaren!
 
Bosco (någon sommar sedan)
Salo förra sommaren med flygfän runt ansiktet.

Träningshelg!

Vi har under helgen som var haft en träningshelg med sökgänget och bott i stugor på brukshundklubben. Vi startade på fredagen med att träna sök på kvällen. Bosco fick agera "vallhund" och fick efter det gå ett sökslag med markering. Duktig hund :). Salo tränade på markeringar med fast och var jätteduktig. Tog rullen direkt utan hjälp och kom in bra till stigen med en, släpper den dock när han är nära stigen. Bra påvis! Avslutade efter tre skick då han gick så bra!
 
På fredag kväll middag, mys och surr med sökgänget :)
 
På lördag hade det snöat när vi vaknade men det tinade bort relativt snabbt! Vi åkte ut till skogen för sökträning och  Bosco fick valla rutan. Salo fick uthållighetsträning och det blev 8 skick varav 2 tomskick. Tomskicken blev lite stora men han går framåt i rutan och det är bra. Hitta övningar hos figuranterna, gick bra. Vi tränade sedan på eftermiddagen ett pass till och då markeringsövningar. Salo var dock trött och det strulade lite då han blev osäker när han tar rullen om jag inte kallar in honom då. Hade en "lite dold" figurant under nät och det var lite svårt...... Mer träning krävs på markeringar! 
 
Mer middag, mys och prat på lördag kväll!
 
På söndagen tränade vi lydnad! Tränade med Bosco. Frittfölj med stegförflyttningar och olika tempon. Han var duktig och höll en relativt god position. Tränade även sättande under gång. Duktig hund! Med Salo tränade jag linförighet, gick bra! Framförgående utan att göra en "punkt". Han gick ut bra i kopplet men nosade lite. Belönade framför med leksak ur fickan för att sedan belöna bakifrån med boll 2 gånger. Efter 3 sträckor fick en träningskamrat lägga ut en leksak men då jag belönat bakifrån med boll 2 gånger så springer Salo och tittar upp då jag säger varsågod ;) Lillen skapar sig minnesbilder snabbt. Kul att pröva momenet i sin helhet och idagsläget är det ingen 10:a men defenitivt poäng på tävling. Tränade apportering, lkl I bra med ett ytterst litet gnäll. Vanlig apportering lite flams med apporten och dålig ingång, tränade lite gripövningar efter det. Avslutade med att träna hoppet med fokus på uthopp och sättande. Momentet är inte klart ännu men snart :)
 
Lite bilder från våran helg!
 
 Salo i sökskogen
 Bosco tränar lydnad och kan fortfarande trava :)
RSS 2.0