Härlig helg!

Helgen började med arbete för mig på lördagen, men hann efter det träna lite lydnad med grabbarna.
 
 
Salo: Appotering lydnadsklass I med fokus på att vara tyst och inte tugga på apporten. En träningskompis fick klicka när han satt tyst och stilla och fick då belöning. Framförgående, tränade inledningsvis med bollar på båda lekpunkter men upplevde att han tyckte att det blev lite tråkigt så bollarna byttes ut mot kampleksak vilket var bättre, fortsatt traggling krävs. Vi tränade även inkallning med fokus på tempo. Allt som allt skötte han sig bra lilla Salo.
 
Bosco fick träna "rutan" och fjärrdirigering. Bosco tränas ju inte i dagsläget för tävling men vi fortsätter att jobba på med vissa moment från lydnaden och från brukslydnaden för våran egen skull. Detta leder ju till att han får göra lite som han vill, bara vi har roligt  :)
Bosco, godishunden
 
Idag, söndag har några timmar runt lunch spenderats ute på träsket i solen med goda vänner, hundar och barn. Vi har grillat och mått gott och hundarna har varit lösa ute.
 
Eftermiddagen fylldes dock av lydnadträning med sökgänget. 
Bosco fick ligga platsliggning för lydnadsklass I samt sittande i grupp för elitlydnaden, detta för att träningskompisarna behövde träna dessa moment och Bosco är utmärkt att använda som störning. Bosco skötte sig bra, som vanligt. 
Salo tränade apportering lkl I och var i dag tystare och hade mindre tugg. Vi tränade även gripövningar då han tenderar att slarva och slå till apportern med tassarna vid gripandet. Tränade framförgående, går bitvis bra, bitvis mindre bra men vi nöter vidare ;). Tränade hopp, med fokus på teknik och fart. Platsliggning själv och han låg riktigt lungt och fint utan gnäll. Avslutande med budföring vilket han fixade bra. Riktigt duktig och fokuserad idag trots att han varit ute många timmar under dagen så hade han bra med fart i sig ;) Även börjat med att lära in ljudgivning, tror dock att det blir svårare att lära in tystnad :)
 
Salo


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0