Lydnad, regn och uppletande!

Lydnadsträningen fortsätter. I onsdags tränade jag och en kompis på brukshundklubben. Tränade med Salo linförighet, apportering, platsliggning, fjärrdirigering, kryp, ljudgivning och budföring. 
Linförighet, tränade mycket vändningar både under masch och på stället, bättre åt båda håll. Apportering, tränade både att sitta tyst och stilla med apporten, lite gripövningar och en hel apporteriing, blir bättre och bättre! Platsliggning, Salo låg själv men låg lungt och stilla. Fjärrdirigering, med externbelöning bakom, lämnar honom ca 1 meter och han utför skiftningarna fint. Krypet, har bara börjat, står vänd mot honom och han ska ligga stilla när jag rör det borte benet. Vi ska jobba lungt med krypet och försöka få till en bra teknik. Ljudgivning, belönar när han skäller bra och sitter stilla, tror han blir bra på det här ;). Tränade lång budföring och det går riktigt bra. Riktigt rolig träning och trots att vi tränade mycket och ganska länge har Salo ork och kan koncentrera sig. Duktig hund!
 
 
Salo
 
Igår var det regning och blåsigt så vi valde att ha en vilodag från träning. Var ute på långpromenad med grabbarna och vi var genomblöta alla tre när vi kom hem igen.
 
Idag har jag tränar lydnad med båda grabbarna: Bosco, fritt följ, sittande under gång, stående under gång och liggande under gång, går bra och han blandar inte ihop dem :) . Apportering med träapport. Bosco pigg och glad:)
Salo fick fortsätta nöta framförgående. Vi tränade även läggande under gång, ställande under gång, samt platsliggning och det gick bra allt som allt. 
Åkte sen till skogen och tränade uppletande. Båda grabbarna skötte sig bra och de tyckte det vara riktigt roligt!
 
 
Fotade grabbarna ikväll på Gläntan! Härligt att våren är här! Nu åker jag iväg på lite semester så hundträningen får ligga på hyllan några dagar tills jag är tillbaka!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0