Vår och massor av lydnadsträning.... :)

Våren är väl inte här ännu men dagarna och kvällarna är långa, varma och ljusa. Isen som vi gick på i söndags är idag alldeles vattendränkt och det känns bara bra. Längtar så mycket till sommar och barmark!
 
Vi har igår och idag fortsatt att jobba på med lydnaden: 
Salo: fortsatt linförighet med fokus på vändningar på stället och att jag gör rätt för att hjälpa honom, han fattar fort och har lättare att jobba med rätt bakbensteknik när jag gör rätt. Framförgående, gick igår riktigt bra, idag lite mer nosig i backen. Vi jobbar mot lekpunkter som det oftast finns en leksak på, stannat fint och rakt och gillar kamplekarna vid lekpunkterna :). Apporteringarna har blivit mycket bättre, i lydnadsklass I apportering sitter han ganska tyst och med väldigt lite tugg, detta efter två träningar med belöning när han är stilla, kul när det går så mycket framåt. Testade även en vanlig apportering och borsett från en lite långsamt gripande och dåligt avslut så var det bra. Måste jobba vidare med "hålla fast" övningar.
Börjat introducera rutan utomhus och det är jättekul samt börjat träna lydnadsklass II fjärrdirigering med extern belöning. De nya momenten går bra men vi ska skynda långsamt med fjärren så han får stadga. 
 
Bosco har fått träna rutan. Fritt följ och fjärrdirigering med ligg, sitt och stå. Han är duktig på att springa till rutan men långsam på att lägga sig (tränar sällan läggandet). Tränat stegförflyttningar och vändningar på stället i fria följet, Bosco har en bedrövlig position men tycker att det är riktigt roligt. Fjärren går bra men han är osäker på skiftningarna mellan stå-sitt. Forsatt träning krävs ;)
 
Vi har spanat in lite barmark och ska förhoppningsvis träna uppletande på torsdag! Ska bli så roligt!
 
Lite bilder från idag!
 
 
Salo och Bosco
Salo
 
Grabbarna BUS!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0